Médiavadász

A madár az ász

Ugyanaz a személy készítette a nizzai és a müncheni vérengzésről készült videót

Az alábbi hírt az utóbbi napokban több oldal is lehozta. Mivel fontos bizonyíték az úgynevezett „terrortámadások” megrendezettségével kapcsolatban, mi is közzétesszük. A hír arra enged következtetni, amit már eddig is sejtettünk. Nem magányos ámokfutók vagy állítólagos ISIS tagok gyilkolásznak találomra. Olyan jelenetekről van szó, amiknek helyét és idejét néhány bennfentes jól ismeri. Ez pedig azt jelenti, hogy az úgynevezett „terroresemények” jól meg vannak szervezve, ebből kifolyólag pedig kifejezetten valamiféle, előre pontosan még nem látható célt szolgálnak. A pánikkeltés vagy egy másik eseményről való figyelemelterelés mellett szó lehet világpolitikai átalakulásról is.

A horvát Slobodna Dalmacija hozta be a közép-európai térbe azt az információt, amely szerint egy és ugyanazon ember készített videofelvételt, majd számolt be számos vezető média részére a nizzai és a müncheni vérengzésről. Richard Gutjahr német szabadúszó újságíró többek között a német közszolgálati tévében, az ARD-ben is visszatérően szerepelt a két merénylet kapcsán.

A liberális hangvételű spliti napilap hírportálja alternatív médiaként említi a forrásokat, amelyek rámutattak a két helyszínen készült felvételek mögött álló emberre. Ilyen például a liberálisnak semmiképpen sem nevezhető Veterans Today.

A Youtube-on elérhető egy videó is, amelyben feldolgozták a teljes történetet:

Gutjahr később a médiában igyekezett megmagyarázni – a Slobodna Dalmacija szerint –, hogy csupán véletlenül tartózkodott Nizzában, egy szálloda első emeleti szobájában, ahonnan tökéletesen meg tudta örökíteni amint kamion beleront a tömegbe. Ugyanígy a véletlen tette számára lehetővé, hogy Münchenben már az akció idején felvételeket posztoljon a Twitteren.

Az összeesküvés elméletek gyártóinak már ez is elegendő lenne, hogy aktivizálják magukat, azonban a források további információkkal szolgálnak. Kiderítették ugyanis, hogy Gutjahr felesége Einat Wilf, aki a Wikipédián fellelhető információk szerint az izraeli titkosszolgálat tagja és Simon Peres korábbi tanácsadója volt. Wilf 2007-ben pályázott a Zsidó Világkongresszus elnöki posztjára, amikor a szervezetet jelenleg is vezető Ronald Laudert választották meg.

Most akkor véletlen, vagy nem véletlen Richard Gutjahr jelenléte az elmúlt napok két legtöbb áldozatot követelő merényletének helyszínén? A francia és a német rendőrök vajon már beszélgettek vele?

Forrás

• 2016.07.27.


Previous Post

Next Post