Médiavadász

A madár az ász

Az összeesküvés-elméletekről: mi az, és mi nem az?

Amikor az ember a dolgok mélyére akar hatolni, és ki akarja deríteni, „honnan fúj a szél”, rögtön összeesküvés-hívőnek bélyegzik meg. Pedig normális esetben ez egy teljesen jogos és természetes hozzáállás. Az igazság kiderítése, a felénk közvetített hírekben való megbizonyosodás szükséges ahhoz, hogy tiszta és valós képpel rendelkezzünk a világról. Alább néhány gondolatot olvashatunk ezzel kapcsolatban Alan Wattól:

No meg persze rengeteg zagyvaságot is lehet találni az interneten. Amik könnyen elviszik az embert az „összeesküvések” irányába. Én gyűlölöm az „összeesküvés” szót, mert a kormány pont azt szeretné, ha ezt használnánk. Mintha ez valami szabadidős tevékenység lenne, és mintha zakkant lenne az, aki ezzel foglalkozik. Én sohasem használom ezt a kifejezést. Mégis ezek lettek a legnépszerűbb weboldalak, az „összeesküvés oldalak”. Rengeteg van belőlük, és persze rengeteg hivatásos ügynök is van közöttük, bizonyosakat a kormány finanszíroz, és vannak, amiket maga a kormány hozott létre. Sokról ez köztudott, főleg Európában, hogy ezáltal kézben tartsák az összeesküvés oldalakat. Azután bedobhatják az UFO-kat, meg az űrlényeket, és máris elérték a céljukat – na ez a hírelhárítás.

Az alap technika, ha nem tudod lejáratni, eltenni láb alól az embert, aki az igaz híreket hozza, hogy előállsz a saját „igazmondóiddal”, akiket gondosan felkészítesz, gondosan ellátsz pénzzel, és ráállítod őket ugyanarra a területre, hogy ugyanazokat a dolgokat mondják, mint a többiek, akik az igaz híreket hozzák.

Tényekkel álljanak elő. De amint megvan a követő bázisuk, bedobhatják az űrlényeket meg az UFO-kat, meg az egész „New Age” vallást. „Spiritualizmus” a nagy szó, amit ma nagyon divatos lett emlegetni. Amíg végül elérik, hogy egy kezdő a témában, egy szkeptikus azt hallja, hogy a fizetett ügynök, aki egyébként nagyon tehetséges, az ugyanazokat a tényeket mondja, mint a másik, aki nem foglalkozik UFO-kkal, meg ilyesmikkel.

De az illetőt, aki nem foglalkozik UFO-kkal, űrlényekkel, gyíklényekkel meg ilyenekkel, egyszer csak egy kalap alá veszik a másik fickóval. Egy kategóriába sorolnak vele a kapcsolódó pontjaid miatt.

A témáid hasonlóak. És hiába vigyáztál, hogy messze elkerüld a mesét és a dezinformációt, mégis egy kalap alá vettek vele, és ezzel el is lett hárítva az információd. Innen kezdve hiába mondasz tényeket, az emberek akkor is kinevetnek, hogy te is biztos azt hiszed, hogy a világot mindenféle űrlények irányítják. És ezzel vége is.

Na, ez a hírelhárítás.

És ilyennel is tele van az internet. És ezeket megint csak a kormány finanszírozza.

Bővebben lásd: Alan Watt: Az emberi psziché manipulálása

• 2015.11.10.


Previous Post

Next Post